[08.02.2018-Güncelleme] Ders Kayıtları hk.

06 Şub

Ders seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar;

1-) Mühendislik tamamlama öğrencilerinin ders kayıtlarını danışmanla birlikte ders kayıt formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir.

2-) Grubu olan dersleri seçerken numarasının sonu tek olanlar 1.grubu,çift olanlar 2.grubu şeklinde olan sistem devam etmektedir.(BMT202-Web Tasarımı ve BMT210-Veritabanı Yönetim Sistemleri derslerinin 2.öğretiminde kontenjan sınırı bulunduğundan dolayı bu sisteme dahil değildir.)

**Üst sınıftan veya alt sınıftan ders alanlar derslerin çakışması durumunda ilgili hocaya ve bölüme durumu bildirip kabul görmesi halinde farklı grubu seçebilirler.

**İngilizce muafiyet sınavını geçenlerin İngilizce II dersini seçme mecburiyetleri yoktur.

3-) 1.Sınıflar da dahil olmak üzere üst sınıftan ders almak isteyen öğrenciler;

i. ortalamasının en az 2.25 olması,

ii. öncelikle alt sınıftan kalan derslerini(varsa) ve bulunduğu dönemin derslerini alması,

iii. ve üst sınıftan alacağı derslerin, alacağı diğer dersler ile çakışmaması koşullarını sağlayarak üst sınıftan ders alabilirler.

**Üst sınıftan veya Alt sınıftan alınan dersler, uzaktan eğitim dersleri de dahil olmak üzere hiçbir ders ile çakışmamalıdır.

4-) Önkoşullu derslere dikkat edilmeli ve önkoşulu sağlanmayan ders seçilmemelidir.

5-) NORMAL ÖĞRETİMLERE İKİNCİ ÖĞRETİMDEN,İKİNCİ ÖĞRETİMLERE DE NORMAL ÖĞRETİMDEN DERS VERİLMEYECEKTİR. BU HUSUSTA ÖĞRENCİLERİMİZİN TERS ÖĞRETİMDEN DERS ALMAK İÇİN DİLEKÇE VERMEMESİ ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR.

**Gruplu dersler ve diğer sorunlar düzeltilmiştir.