2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Kayıtları hk.

01 Eki

  • Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
  • Tüm Duyurular

Tüm öğrencilerimize Hibrit olarak(Online+yüzyüze) yürütülecek 2021-2022 dönemi hayırlı olsun. Bu sene kayıt yaptıracak öğrencilerimiz OBS ve daha bir çok konuda bilgiye öğrenci bilgi sayfasından  (https://duzce.edu.tr/05a6/ogrenci-bilgi-sayfasi) ulaşabilirler.

Ders kayıtlarında problem yaşanması halinde öğrencilerin danışmanlarıyla iletişime geçmeleri gerekmektedir. Ders kaydı onaylanmayan öğrencilerin danışmanlarına ulaşarak problemin çözümüne dair bilgi almaları gerekeceğinden ders kaydını yaparak danışman onayına gönderen öğrencilerin daha sonra OBS'ye girerek danışmanlarının onaylayıp onaylamadığını teyit etmelerinde fayda bulunmaktadır.

 

OBS ÜZERİNDE DERS SEÇME İŞLEMLERİ

Ders seçme işlemlerinin obs.duzce.edu.tr üzerinde yapılması gerekmektedir. Ders seçme işlemlerinde yoğunluktan dolayı sistemde yavaşlama, donma, vb. olabilir, bu durumda ders seçimini daha sonra yapmayı denemeniz tavsiye edilmektedir. Ders kayıtları için takip edilecek işlemler aşağıdaki gibi özetlenebilir;

1. obs.duzce.edu.tr adresine giderek kullanıcı girişi yapınız.

2. Sayfa açıldığında "Ders seçme işlemleri başlamıştır. Ders seçimi yapmak için tıklayınız" yazısındaki butona tıklayınız.

3. Açılan sayfada ekranın sol tarafında bulunan sekmelerden sırasıyla Ders İşlemleri > Ders Seçme İşlemleri > Ders Seçme İşlemi seçeneklerini seçerek ders seçme ekranına giriniz. (Ders seçme ekranı yoğunluk varsa yavaş yüklenecektir, 1-2 dakika bekleyiniz)

4. Bu sayfada sarı renk ile belirtilen derslerinize tek tek tıklayarak programınıza ekleyiniz.

5. Dersleriniz programa ekledikten sonra sağ kısımda bulunan "Kaydet" butonuna tıklayarak programınızı kaydediniz.

Seçmeniz gereken dersi seçemiyorsanız ve OBS’de bu ders görünmüyorsa, ad-soyad öğrenci no bilgilerinizi ve seçmek istediğiniz dersin kodu ile adını yazdığınız bir e-postayı danışmanınıza göndermeniz halinde problemin giderilmesi için gerekli adımlar atılacaktır. (Probleminizin anlaşılabilmesi için ekran görüntüsü dâhil edebilirsiniz)

 

ÇAKIŞAN DERSLERLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

1) İki ders ilk defa alınıyor ve çakışıyorsa, bu dersler aynı anda alınamaz. Birinin silinmesi gerekir.

2) İki dersten biri ilk defa alınıyor, diğeri ise DVZ ile kalınan bir ders ise, bu dersler aynı anda alınamaz. Birinin silinmesi gerekir.

3) İki ders daha önce alınmış ve ikisinden de DVZ ile kalınmış ise, bu dersler aynı anda alınamaz. Birinin silinmesi gerekir.

4) İki dersten biri ilk defa alınıyor, diğeri ise devamsızlık haricinde FF gibi bir notla kalınmış ise, bu iki ders aynı anda alınabilir.

5) İki ders daha önce alınmış ve ikisinden de FF gibi bir notla kalınmış ise, bu iki ders aynı anda alınabilir.

6)Bir ders geçtiğiniz halde hala sistemde sizi almaya zorluyor ise transkriptinizde önceden kalmış olduğunuz not bilgisi de duruyor demektir. Danışmanınız ile görüşerek acilen ders sildirme formu ile FF olan notunuzu sildiriniz.

Özetle çakışan derslerin alınabilmesi için bunlardan en azından birinin daha önce alınmış ve devamsızlık nedeniyle kalınmamış olması gerekmektedir.

PANDEMİ KOŞULLARI SEBEBİ İLE ALINAN DERS SEÇME İLKE KARARLARI

 

Pandemi koşulları, sınıfların doluluk oranları ve fiziki alanların kısıtlılığı nedenleriyle, öğrencilerimiz kendi dönem ders yüklerine ilave olarak üst sınıflardan aşağıda belirtilen kriterler doğrultusunda ders alabileceklerdir. Lütfen ders seçerken bu hususlara dikkat ediniz.

a) 2,75 ve 3,00 arasında genel not ortalamasına sahip öğrenciler üstten en fazla 1 adet US veya MS Kodlu ders alabilecekler

b) 3,00 ve 3,50 arasında genel not ortalamasına sahip öğrenciler üstten en fazla 1 adet ders alabilecekler

c) 3,50 ve üzerinde genel not ortalamasına sahip öğrenciler üstten en fazla 2 adet ders alabilecekler

d) Kendi dönem dersleri ile varsa alttan aldığı derslerin toplamı 30 AKTS’ye ulaşmayan öğrencilerin genel not ortalaması 2,25’in üstündeyse 30 AKTS’ye tamamlanıncaya kadar üstten ders alabilecekler